PANORAMES DE PATUM -SERGI FERNÀNDEZ


SERGI FERNÀNDEZ PRESENTA PAISATGES - PANORAMES EL·LÍPTICS DE PATUM -

La Patum és se’ns dubte una de les festes més referents del berguedà, d’on se n’han extret milers d’imatges i sons, cadascun amb el seu propi llenguatge, tècnica i punt d’objectiu d’enfoc. De vegades s’acaba pensant que ja ningú més ens pot explicar res de nou sobre la festa d’antonomàsia de la capital berguedana. Però enguany, Sergi Fernàndez ens sorprèn i captiva amb unes fotografies que aporten una estètica visual innovadora.
Un total de vuit imatges en blanc i negre i de gran format, captades l’any 2011, amb una màquina de fotografiar totalment analògica, deslligat de tècniques modernes, amb el rodet tradicional i amb la curiositat d’atrapar 360º de visió. “La càmera que gira” és un aparell que mitjançant un mecanisme que s’activa amb un cable, genera unes particulars imatges el·líptiques i panoràmiques.
El fet de treballar amb aquesta tècnica comporta una incertesa i un risc seductor, ja que la teoria de la imatge fotogràfica en aquest cas queda enrere i els enfocs, enqua-draments i totes les possibilitats i facilitats que actualment donen les càmeres digitals, queden anul·lades amb aquest aparell. Tot i això, al fotògraf Fernández ho ha transformant en un repte visual, deixant-se seduir i captivar per l’emoció, l’adrenalina i l’experimentació dins la plaça de la Patum, no tan sols com a patumaire, sinó també com a fotògraf.
El resultat estèticament és innovador i atractiu. Imatges en blanc i negre, amb figures i edificis deformants geomètricament, amb un punt surrealista i oníric que transporta i captiva a l’espectador, permetent-te endinsar a la fotografia i viure la festa des de la primera línia de foc.


L'exposició es va poder verue a l'ARXIU COMARCAL DEL BERGUEDÀ el juny del 2012

PER VEURE INFORMACIÓ DE SERGI FERNÀNDEZ CLIQUEU  aquí.