bouesia de les terres de l'ebre

deltebre
juny 2012


bouesia, parlar per parlar en vers.

Sens dubte, la bouesia, que s'escau cada estiu a deltebre, és l'esdeveniment de poesia més important dels països catalans, en gran part pel gran nombre de poetes que hi participen –de llevant i de ponent, del nord i del sud delpPrincipat, així com del país valencià, de les illes, del rosselló i fins i tot de l'alguer– i també pel ressò que aconsegueix.

La bouesia concep el treball creatiu com una forma de vivència i coneixement del territori en tots els seus vessants. És un esdeveniment cultural, interdisciplinar i d’intercanvi entre artistes que té com a escenari principal el paisatge del delta de l’ebre. És un lloc de trobada, de festa i de cohesió social que recull com a fil conductor els diferents llenguatges artístics: arts visuals, poesia experimental, música, dansa, circ..., en diferents formats: accions, recitals, instal•lacions o intervencions en l’espai públic.


Els objectius que persegueix la Bouesia es concreten en: Promoure la interacció entre l’art i el paisatge natural i urbà del delta de l’ebre. Activar i potenciar els vincles entre creació i producció artística i vida social, econòmica i cultural del territori. Treballar perquè les practiques artístiques formin part de la realitat del delta de l’ebre, més enllà de l’imaginari de l’arròs, la conservació del medi natural i el defallit negoci immobiliari.

+ info aquí.