col·lectiu post 01

cacis
forn de la calç
calders
centre d’art contemporani i sostenibilitat

fins el 29 de juliol 2011

El col•lectiu _post 01 que preten generar nous continguts en el món de l’art presenta la seva primera exposició _post 01.
Els seus creadors i coordinadors, amb diverses nacionalitats europees, pretenen treballar en un format col•lectiu elàstic, amb noves incorporacions, desenvolupant publicacions, exposicions....

Tres propostes sota el marc de CACiS de :
martijn bessemans / Instal•lació
ramon brichs / Esculpint l’esvoranc
jon minchin / Eco-technical symbiosis

martijn bessemans creció entre ordenadores. Esto queda patente en su trabajo, aunque no está en absoluto, o solo marginalmente, ocupado con los ordenadores y la tecnología digital.
A primera vista el trabajo de martijn consiste en una colección de formas lineales, imágenes, cartas y palabras en su totalidad homogéneas pero que no dejan de tener un parecido al lenguaje computacional. Al final, en su compleja mezcla de información se manifiesta su estructura.
El trabajo de Martijn Bessemans orbita alrededor de estructuras y formas estructuradas.
Las construcciones son estructuras y las estructuras son planos. Los planos, o los mapas son paradójicamente unidades desestructuradas. Las estructuras en el trabajo de martijn emanan del proceso de pensamiento; siguen y imaginan los métodos de pensamiento. Son mapas de procesos mentales pero guardan relación con lugares geográficos existentes. Los trabajos se tornan estructuras-mapa.

Esculpint l’Esvoranc
La proposta de ramon brichs es basa en realitzar una escultura del buit que es va fer durant l’explotació de la pedrera del Forn de la Calç. Mentre es treia la pedra també s’estava creant un espai dintre del paisatge originari, aquí s’establirà un procés de treball per tal de mesurar el volum d’aquest. El treball en l’entorn es farà in situ, amb un altímetre per conèixer els desnivells i realitzant fotografies.

jonathan minchin nascut de la idea que tota la matèria i l’energia de flux aquest treball traça rutes d'exploració desenvolupat al voltant de les nocions de temps, l'equilibri i el canvi de material. La natura, la ciència, la filosofia i té l'art de l'emergència estat la principal protagonista entre els conceptes que han de conduir el procés creatiu. Coincidint amb el inquietud del canvi i la meva pròpia incapacitat per resoldre en un sol tema, he trobat consol en el concepte de Concilience1, definit pel biòleg de renom E.O. Wilson com el salt amb literal de coneixement i matèries.