no parfum i marina berdalet

PREMI TENDÈNCIES 2012
NO PARFUM+MARINA BERDALET

(extret regió 705/05/2012)

El primer premi Tendències es traduirà en un assemblatge de plàstica i música electrònica a Fundació Caixa Manresa. Marina Berdalet i el duet No Parfum, que no han tingut cap contacte ni coneixença previs, han estat convidats pel consell del premi a unir els seus treballs en una proposta única i arriscada que es presentarà a l'estiu, pels voltants de la Festa Major de Manresa.
El consell constituït per Regió7 per a la creació del nou guardó va posar els noms de Berdalet i No Parfum entre els talents emergents que el nou premi pretén impulsar per tal que es puguin donar a conèixer en un àmbit més ampli. La decisió del jurat, però, no va ser simplement oferir una exposició a l'artista o un concert als músics, sinó invitar-los a una acció conjunta en dues parts. D'una banda, Marina Berdalet mostrarà el seu treball a la sala d'exposicions de Caixa Manresa, amb una ambientació musical que No Parfum elaborarà expressament per a l'ocasió i que es reproduirà per la megafonia de la sala. La pintura de l'artista, de caire figuratiu, lluminosa i delicada, entrarà en contrast, d'aquesta manera, amb la sonoritat dura i potent de No Parfum.
Aquest contrast es farà especialment palès, però, en l'altre vessant de la proposta. El dia d'obertura de l'exposició, l'artista plàstica i els músics faran una acció a l'auditori annex a la sala en què música i plàstica dialogaran en directe. Una actuació del duo electrònic serà el teló de fons sobre el qual l'artista elaborarà, allà mateix, un treball suggerit per la música.
El que fa especialment arriscada la proposta és que el contrast dels dos llenguatges és extremadament marcat.
Marina Berdalet, nascuda a Barcelona i resident a l'Estany des del 2001, és llicenciada en Belles Arts i ha guanyat diversos premis de dibuix i pintura, entre ells el Joan Vilanova i el Ciutat de Manresa. Ha participat en diverses exposicions col·lectives. El seu treball es caracteritza per la delicadesa i la precisió.
No Parfum és la banda berguedana formada per membres de La comunidäd, units el 2010 per tirar endavant un projecte d'electrònica experimental. Van debutar a l'espai El Konvent de Cal Rosal i han actuat a festivals com el Gargall de Manresa i l'Estrany de Banyoles. Interpreten a molt alt volum, amb sons de foscor extrema. Tot un repte per a un espai convencional.