clam als clams

festival clam

navarcles


4, 5 i 6 de maig 2012


El clam arriba enguany a la seva novena edició en un context cultural i social complicats. Precisament per això, ara més que mai, guanya sentit la vocació del festival de potenciar la creació cinematogràfica compromesa amb la seva realitat històrica i de fomentar la reflexió a l’entorn dels valors humans.

En aquesta edició, es vol aprofundir en dos fenòmens que exemplifiquen les mutacions que estem vivint a la nostra societat. D’una banda, els efectes sobre els comportaments individuals i col·lectius del consumisme desbocat, que traslladen els valors i les regles del mercat a altres àmbits de la vida social: tot es compra, tot es ven i tot esdevé ràpidament obsolet. El nostre rol com a ciutadans actius i responsables s’arribarà a desdibuixar fins a convertir-nos únicament en consumidors passius? I de l’altra, l’aparició (o, en tot cas, l’extensió) de conductes que són l’expressió d’allò que en podríem dir patologies socials. Les noves addiccions, el consumisme compulsiu i el culte al cos, les actituds d’anòmia i la falta de confiança, les noves formes de racisme, l’oci vandàlic i d’altres fenòmens similars ens obliguen a preguntar-nos quin model de societat s’està generant sobre les runes dels models socials tradicionals.

Per il·lustrar aquests temes, us oferim una programació de qualitat, amb el concurs de curtmetratges i les habituals seccions del festival, que es consolida any rere any com a esdeveniment de referència en l’àmbit del cinema social a catalunya.

+ info aquí.