de frança a berga

Teatre municipal de Berga

Dissabte 12 de maig 2012 – 21:30 h


La música de Les Chansonneurs al municipal berguedà.


El grup francòfon Les Chansonneurs es composa de tres músics i cantants, els quals interpreten de manera molt dinàmica i interessant el millor d’aquells cantants que varen marcar una època que forma part del patrimoni francès i internacional, així mateix interpretaran cançons mítiques com "Le métèque" de Georges Moustaki interpretat per autors catalans de renom.

Les Chansonneurs són un fenomen musical gairebé increïble, que ens demostra que la bona cançó és eterna. Quan surten a escena, els plors i les flors de Bres, de Ferrat i de Barbara es conjuguen amb els somriures de Lapointe i de Trenet, amb els crits d'amor i de revolta de Ferré i amb els textos melòdics de Bruno Perren, que ens fan reviure la millor època de la cançó francesa i dels petits cabarets parisencs. Així doncs, més enllà de la història volem mirar endavant cap a un futur de pau, d’entesa entre pobles, respectant els drets de tothom. Pensem que l’idioma n’és el primer pas.

Organitzat pel Departament de Francès de l’Escola Oficial d’Idiomes del Berguedà, el projecte s’inscriu en el marc de les activitats culturals del centre però, al mateix temps, vol recordar i fer conèixer la importància que va tenir l’idioma francès respecte a la formació de molts catalans i que, encara, pot tenir des de molts àmbits, tant personals com professionals. El concert es fa també dintre del marc de “la Francophonie“, la qual engloba a tots aquests que, en el món sencer, comparteixen una llengua i els seus valors.