KONVENT DESEMBRE

in diciembre

CABRIANES - OFF KONVENT

Poesia performàntica + Electro Blues

TXELL BONET - FOTO: JORDI FÀBREGAS
DIMECRES 11 de desembre 2013

PREU: 5 €

  Aquest desembre, des de konvent, us portem un regal molt especial procedent del canadà, barcelona i romania amb DETENTE BALA ! i ESSAIE PAS.
Com sempre us garantim una proposta sibarita i especial, d’aquelles ocasions que només passen una vegada i s’han d’agafar al vol.

Encetem una nova fórmula per esquivar el fred de l´hivern i puntualment, us oferim dues actuacions que hem volgut extreure del context de
konvent i que tindrà lloc a un espai molt especial i encantador, en petit format i vora el foc d’una fantàstica xemeneia amb la qualitat i segell konvent.

Poesia i música balcànica per començar i electro blues procedent de l’underground de
montréal com a segon plat. L'essència d´aquest tipus de propostes, és la proximitat amb els artistes, el frec i la passió, tot a un metre de distància. 


21.00h DETENTE BALA! / Barcelona / Romania / Anglaterra

Espectacle poètic – performàntic de la mà de la periodista i dinamitzadora cultural Txell Bonet, on a partir dels seus versos i poemes amagats sota el vestit, ens brindarà cançons i tisores per que poc a poc l´anem despullant. L´acompanya al címbal el romanés Florian Dumitru i a la guitarra l´anglès Jonny Owens.


22.00h ESSAIE PAS / Montréal
http://essaiepas.bandcamp.com/album/essaie-pas

És una de les formacions que ha fet créixer l'escena drone, noise i underground de Montréal formada per Marie Davison i Pierre Guerinau
El seu eletro blues és retro, noir, minimalista i atmosfèric, amb unes guitarres i veus que donen un so cinematogràfic proper a David Lynch.
Les lletres són opaques i intrigants, i sobretot existencialistes, inspirades en els fracassos personals, l'art com a refugi, llibres, films i la llum.
Hereus de col·lectius com Constellation, Goodspeed You! Black Emperor, es mouen lliurement, entre temes més lacònics amb drones llargs i foscos i veus distorsionades, a vegades fan jam electrònic, d'altres la veu canta lànguida tant en francès com anglès... i tot això ho combinen amb una vessant més ballable, fiestera i festivalera.
Aterren a casa nostra després d'una gira per Bèlgica, Alemanya, França, Suècia i Itàlia.
Marie Davison i Pierre Guerineau es van conèixer el 2006 a La Brique, un loft underground on fan concerts, que és un espai de creació seu de discogràfiques de pop, pop electrònic, experimental i avant garde, amb bandes com Dirty Beaches, Léopard & Moi. Són hereus de col·lectius com Constellation/Goodspeed You! Black Emperor.

Marie Davison venia de bandes anteriors com "Les momies de Palerme" i és filla de D. Kimm, una de les performers més carismàtiques del Quebec. Pierre Guerieneau, d'origen francès, és també productor, un boig dels sintetitzadors, a qui li agrada fer jocs de drones greus i difuminats, aguts, de fons, creant clímax perpetu. També s'inspira en discos de segells com Constellation i Alien8.

Junts van fundar el segell Témeraire Récords on editen cassetes que s'esgoten, i estan vinculats a discogràfiques venerables com HoboCult de Francesco de Gallo.

Els seus treballs apareixen ressenyats en la majoria de webzines canadenques, i d'altres racons com Rússia. "Silent Shout", el webzine canadenc de referència de la música electrònica els va posar en en seu número 1 del Top 10 EPs del 2012.

Afterpop webzine (Mèxic) considera Pierre Guerieneau:"uno de los personajes más relevantes de la escena musical, no sólo de Montreal sino de la escena undergrond mundial ahora mismo".

Tenen 2 EP's, el darrer s'anomena "Tout est Jeune", i un split amb Hobo Cubes: http://

essaiepas.bandcamp.com/

https://soundcloud.com/essaiepas

Nous temes:

https://soundcloud.com/essaiepas/devotion

https://soundcloud.com/essaiepas/de-menthe-liqueur-part-2