inside berga

berga amb imatges inèdites.

(extret de www.dbergueda.cat)

Imatges inèdites de berga dels anys 20 i 30 il·lustren el calendari de ràdio berga del 2012.

Són fotografies extretes de la col·lecció lluís ribera, un fotògraf nascut l’any 1912 a berga on va viure fins que va morir als 29 anys. El seu interès per la fotografia va ser descobert pel seu germanastre manel ribera, el qual era dibuixant i fotògraf, i per un dels mossens amics de la família que compartia aquesta afecció. El director de l’arxiu comarcal del berguedà, xavier pedrals, ha destacat que “la seva fotografia té composicions meticuloses i un tractament de la llum valent i atractiu”.

El calendari es compon de tretze imatges, una per a cada mes de l’any i una altra per a la portada, que ens transportaran a la berga d’abans de la guerra i sobretot, al temps de la segona república. S’acompanya d’una biografia del fotògraf que ha fet el director de l’arxiu comarcal del berguedà que ha col·laborat en l’elaboració del calendari.

ràdio berga ha editat 5.000 exemplars del calendari, que es distribuirà a través d’una cinquantena d’establiments de berga i comarca que han col·laborat econòmicament, de l’arxiu del berguedà i de ràdio berga. -maite flores-

veure calendarí aquí.