dificilíssim i impossible.

íssim

c/ major, 38

solsona


fins el 15 de gener 2012


AMORS DIFÍCILS


íssim de solsona presenta les xilografies (gravats en fusta) de pep brocal i blanca hernández.


L’amor és un concepte universal relatiu a l'afinitat emotiva entre éssers no obligatòriament humans. De vegades, aquesta afinitat és corresposta. D’altres, com tots sabem, no. Sovint, l’amor es veu accidentat per altres impulsos ja que la dansa dels cors no és estàtica i té infinites variables. Les emocions, experiències i actes que es deriven d’aquesta equació vital són d’una multiplicitat tal que seria impossible fer-ne un catàleg complet.

A més, l’amor varia en importància al llarg de les èpoques i les cultures. La seva trascendència és canviant, així com el tractament en l’art, la publicitat o la ficció. Si bé tant el mahabharata com el llibre de baruk situen l’amor en l’origen de l’Univers, es pot constatar que ara i aquí aquest concepte està desprestigiat. En la nostra societat abocada al capital, al desenvolupament tecnològic i al control de totes les coses, l’amor és vist majoritàriament des d’una perspectiva romàntica i per tant desprovist d’aquest poder original.

amors difícils explora aquesta vivència inefable a partir de diversos camins.

pep brocal és llicenciat en belles arts dins l’especialitat de pintura, i el 1984 va iniciar-se de manera professional en el còmic.
Recentment ha publicat el títol “l’oblaf va de pícnic” per a mamut comics, bang ediciones (2011).

blanca hernández és llicenciada en belles arts per la facultat sant jordi de barcelona. 1987. Especialitat: escultura i gravat. Actualment treballa com a dissenyadora gràfica, i és editora de badabum, edicions especials, espai d’experimentació en el terreny de l’edició independent. Fins al moment, badabum ha editat obra gràfica de petit format de diferents artistes, llibres desplegables, jocs òptics i altres objectes serigrafiats, numerats i signats per cada autor.

+ info aquí.