bernoît Paillé dins del garatge

sala gratx

garatge privat del barri de gràcia

barcelona

fins el 30 de gener de 2012


benoît paillé - exposició de fotografia i accions participatives.

El fotògraf quebequès benoît paillé (trois rivières, québec, 1984) exposa per primera vegada a barcelona dins a mostra nitografies, la qual inclourà accions participatives amb el fotògraf per tal de donar a conèixer el seu procés creatiu.

Les fotografies exposades són una selecció de la seva col·lecció “night series”. En elles, el paillé congela instants d'accions artificioses i estrafolàries. Són moments d'escenografies aparentment narratives en les que, tanmateix, no queda clar com ha esdevingut la situació descrita ni com aquesta podria concloure.

Aquestes instantànies, tenen en comú l'estat dels seus protagonistes, sempre personatges joves. Una noia és rescatada de l'interior d'un contenidor per algú que està atrapat en el contenidor del costat; una altra noia apareix estesa, com si hagués mort de forma fulminant en una postura impossible, sobre un monolit d'un parc; en un pati interior, una tercera busca alguna cosa traient el cap per una finestra amb l'ajuda d'una làmpada il·luminada sense cables, i fixa la seva mirada en aquesta llum improbable.

El fotògraf -un mestre del retoc a qui no li falten imitadors i de qui se n'ha arribat a fer un filtre de photoshop amb el nom de "paillelaizer"- transforma la manca de llum en singulars moments de color de qualitat pictòrica, i fins i tot escultòrica, que donen al resultat final un volum i una plàstica inesperats.

Amb només 27 anys, paillé ja ha mostrat el seu treball a canadà, japó, itàlia, rússia, ucraïna i frança, i ha impartit workshops a londres, torí, barcelona, amsterdam i paris.

nitografies està organizada per portmanteau productions, creada per iñigo martínez d'iguapopgallery) en col·laboracióamb la periodista i activista cultural txell bonet. És la primera d'una sèrie d'exposicions nascudes amb la intenció de presentar el treball d'un artista en un espai insòlit, i en una ubicació que es desvetllarà únicament sota demanda. En aquests indrets sigulars es podrà coneixer personalment els artistes i veure com creen a partir d'accions amb el públic. En aquesta ocasió es podrà visitar dins d'un garatge privat del barri de gràcia, en la batejada com a sala gratx, a partir del 12

Detalls de la ubicació, visita i participació demanant cita prèvia a human@port-prod.com.