FERRAN VERSUS COMUNIDAD


MIREIA FERRAN + LA COMUNIDÄD 10 ANYS 

FRANKFURT BERGA


Fins mitjans octubre 2013


La berguedana mireia ferran s’ha encarregat de plasmar la nova imatge del col·lectiu de dj’s la comunidäd. El projecte, coproduït per konvent.0 es podrà veure a al frankfurt berga fins a mitjans d'octubre.

A l’hora de realitzar les fotografies s’ha escollit intencionadament un espai dissenyat per l’arquitecte agustí costa, pel seu paral·lelisme amb la música electrònica, on les línies rectes, el minimalisme, la lluminositat i el diàfan, marca una clara intenció a la imatge, per mesclar-los amb la força de cada un dels personatges que formen la comunidäd. A partir d’aquí el treball s’ha acompanyat d’animals dissecats com a evocacions de naturalesa morta, on tant pot remetre al fred i l’absència de sentiments com a la bellesa emotiva del que havia estat.

La fotògrafa mireia ferran presenta els treballs amb comptagotes. Les seves imatges han estat premiades vàries vegades i acostumen a ser impactants, solemnes, amb molta càrrega i intenció. D’aquesta manera s’acull com la primera dona que duu a terme el projecte amb els dj’s de la comunidäd . Una de les imatges claus del treball és la que presenta el col·lectiu en conjunt, on al contrari de les anteriors coproduccions a càrrec dels fotògrafs jordi plana (2010) i abel castells (2011), ferran fa trencar la serietat que denoten els personatges, per desdibuixar-los amb alegria. I és que no n’hi ha per menys, ja que la comunidäd  està de desè d’aniversari i ho celebrarà amb diferents propostes que tindran lloc al bages, berguedà i alt Urgell.

Són 10 anys non-stop on la comunidäd gironella ha nascut i crescut per promocionar i donar a conèixer la música electrònica i l’art que l’envolta en totes les seves manifestacions. Fidels els seus orígens i per amor a l’art, el col·lectiu segueix a dia d’avui programant esdeveniments com les jornades electròniques al konvent.0, actuant per diferents clubs de la catalunya central i col·laborant directament amb la programació de festivals, bars, clubs i col·lectius que tracten amb l’art multimèdia i la música electrònica. Per sobre de tot, la comunidäd gironella és un col·lectiu que manté com a fita el “do it yourself” fes-ho tu mateix, i el motiu és ben senzill, saben el què volen i com ho volen. Sense saber què els depara el futur, tan sols es plantegen un punt i seguit en la seva trajectòria, i seguir disfrutant conjuntament amb el seu públic.