OTAOLA ÉS ÚNIC

FONT DEL BALÇ 
CASSERRES PROP GIRONELLA

Fins finals de juliol 2013

IÑAKI OTAOLA ÉS UNIC

Som únics, així és com s’anomena la nova col·lecció del pintor berguedà iñaki otaola. A través de la seva mirada crítica però desenfadada i descabellada de veure el món, vol retre homenatge al cos humà, és a dir, a nosaltres mateixos, sense deixar de banda a una fidel amiga habitual en els seus quadres, la ironia.  

L’iñaki fa equilibris sobre una línia fina entre la quotidianitat i allò que és excèntric o absurd, ens mostra uns miralls on s’intueix tot el que som o tot el que voldríem ser. Ens parla del desig i la frustració, del voler i no poder, del somni, de crear. Els personatges dins la tela s’emmascaren entre el ritual, la màgia i la vida quotidiana a partir d’un dia a dia constituït de codis i rutines però amb la necessitat incontrolada d’expressar-se, com l’autor i com tots nosaltres, amb l’únic mitjà que tenim i el més poderós per despertar sentiments, revoltar emocions i tergiversar la realitat, el cos humà. L’art. 

L’Iñaki, a través de les seves pintures fresques i descarades, ens posa cara a cara amb una estètica innocent, amb gust a poesia i records teatrals. Un aglomerat que ens reafirma altra vegada, amb allò que diu l’autor, “som únics”.

+ sobre l'autor aquí.