BÒLIT CONVOCATÒRIES



CENTRE ART CONTEMPORANI - GIRONA 

El centre d’art contemporani bòlit de girona, llança cinc noves convocatòries destinades a la comunitat artística. Els resultats de les diferents convocatòries es presentaran dins la programació 2013-2014 del Centre.
 
beca bòlit mentor neix amb la voluntat de produir projectes de tres artistes joves (menors de 35 anys), donar-los difusió i vincular-los als contextos educatius per tal de generar propostes innovadores, formadores i creatives.
 
La convocatòria proposa el desenvolupament d’un projecte de residència dels artistes becats a tres instituts d’educació secundària de les comarques gironines. El programa tindrà el seguiment i tutela d’un comissari expert, que en aquesta edició serà David Santaeulària. En l’àmbit temàtic es proposarà treballar una lectura contemporània de les ciutats i del context social, econòmic i cultural en què vivim.
 
beca primer comissariat pretén seleccionar un projecte de comissariat en format expositiu que es preveu presentar a la sala pati del centre cultural La Mercè la tardor de 2013.
 
L’objectiu d’aquesta convocatòria és donar l’oportunitat de realitzar el primer comissariat a joves de les comarques de Girona, menors de 30 anys que tinguin interès a desenvolupar projectes expositius d’art contemporani i alhora donar a conèixer noves propostes d'artistes. L’equip tècnic del Bòlit donarà suport al projecte i el procés d’execució i els tutelarà.
 
La tercera de les convocatòries és la de participació en l’aplicació GRMP3 i s’ha fet en col·laboració amb l’espai marfà, la Casa de la Música Salt-Girona i l’Escola Municipal d’Humanitats i consisteix en el procés de selecció de creadors de contingut sonor per a l’aplicació que l’artista Kenneth Russo ha creat per al Bòlit en el context de l’exposició “Viatge extra - ordinari”.
 
L’aplicació GRMP3 proposa una nova forma d’escoltar la ciutat: es tracta d’una audioguia que activa els seus continguts sonors en funció del lloc físic on és l’usuari. Per tal d’afegir nous continguts als ja existents es requereix de la participació de grups musicals, poetes i creadors sonors vinculats a la ciutat que creïn obra nova que hi estigui relacionada. Les obres s’enregistraran i es penjaran a l’aplicació per un període de sis mesos, durant el qual tothom qui ho vulgui podrà escoltar-les de manera gratuïta.
 
La cessió d'un espai d'exposició o per a presentacions és la quarta de les convocatòries, i està adreçada a les associacions d’art contemporani de Girona  per a les quals es posen a disposició dos espais: la Carbonera i la Cisterna. Aquests espais es poden cedir durant tot l’any, excepte per Nadal i l'exposició de Temps de Flors en què hi tenen lloc d’altres activitats.
 
La cessió de tallers per al treball artístic, cinquena i última convocatòria s’ha fet en col·laboració amb l’Escola Municipal d’Art de Girona, i consisteix en una proposta adreçada a artistes de la ciutat de Girona per mitjà de la qual s’ofereixen dos espais de treball situats al Centre Cultural La Mercè: la torre espai campanar i el taller EMA-ART.

+ info aquí