VIDEO I DANSA ¿


CONTRADANSA

Espai d’art moritz – c/ mossèn andreu, 17 – cornellà de llobregat

Fins el 2 de juny 2013


ANEM PER PARTS....

Contradansa no és un projecte qualsevol. Sense pensar es podria encasellar com un treball de vídeo i dansa,  que no és poca cosa, però realment creiem que seria com comparar una gota davant d’un mar.

Normalment, la més mínima realització cinematogràfica o televisiva (una càmera sense muntatge) busca el pla que, suposadament, capta més informació del ballarí i de la seva coreografia: que l’enquadrament no faci perdre detall dels moviments. S’opta, comunament, pel pla general.

Hi ha una intenció clara de no pertorbar ni interferir cap moviment. El vídeo és, simplement, un ull atent, dòcil i ensinistrat. El cànon visual, què hem de veure i com, fa anys que està metabolitzat contradansa, com el ball al que fa referència on les parelles han de situar-se unes davant les altres (confrontació¿), vol buscar una síntesi d’ambdues disciplines des de la radicalitat (essència¿) de les seves propostes: el vídeo mostrarà plans, el ballarí ballarà. Cap dels dos abandonarà aquest dogma per fer-se’n compatible.

Què queda d’una realització que no ha buscat al ballarí, els seus millors moviments, les seves piruetes més assajades¿ On resta la dansa¿ S’entén igual que amb una realització ortodoxa¿ On roman quan la majoria d’elements tècnics juguen en contra o senzillament la ignoren¿ Encara és dansa¿

Contradansa és vídeo i dansa. O una forma de videodansa oferta a l’espectador àvid de polisèmia crua. L’exposició vol sumar-se a la celebració dels 50 anys de vídeoart (1963-2013)

Una de les preguntes claus és intentar descobrir qui hi ha rere aquest projecte¿ potser això és el que explica la contundència de tot plegat: antonio clavijo victori, la dansa de roberto r. zudaire, els visuals de paloma sánchez i la música de primo gabbiano...  D’aquesta manera, ja queda dit. En som fans, són màquines que ja no piquen pedra, únicament s’expressen buscant les inquietuds i cada dia pujant i pujant més graons.

 + info aquí.