ART CONTEMPORANI A LA UB


EDIFICI HISTÒRIC UB – BARCELONA

Fins el 30 d’abril 2013


La universitat de barcelona proposa una mostra de videoart de creadors de ressò internacional i a la vegada ho complementa amb l’exhibició de dues peces d’escultura contemporània. Una exposició amb fons dels senyors de la fundació sorigué, una gent que cal tenir present perquè ara que les institucions publiques per sort surten del mapa, apareixen mostres privades de força qualitat i aquests d’en sorigué en són la mostra.

Pel que fa a l’exposició en si, s’hi troba el nord-americà bill viola, guanyador del XXI premi internacional catalunya i considerat un dels més representatius del videoart per la crítica internacional, que estarà representat per la seva creació the return. A aquesta peça de l’any 2007  l’aigua és l’element fonamental que fa possible que la dona protagonista de la videocreació torni per una estona del més enllà al món dels vius, tot i que, transcorregut un temps, hagi de tornar a marxar.

L’obra civilization, de marco brambilla (la foto superior), descrita com una de les més inspiradores dels últims anys per the new york times, també forma part de la mostra, juntament amb journey to the moon, del destacat creador multidisciplinari william kentridge, introduction, de kuo i chen, i prison i bath, de marina alexeeva. L’exposició també inclourà dues escultures de gran format dels reconeguts artistes kiki smith i leonard mcComb.

+ info aquí.