COMUNITAT D'ANIVERSARISMIREIA FERRAN + LA COMUNIDÄD 10 ANYS 
LA FONT DEL BALÇ (CASSERRES)La berguedana mireia ferran s’ha encarregat de plasmar la nova imatge del col·lectiu de dj’s la comunidäd. El projecte, coproduït per konvent.0 es podrà veure a partir del 29 de març a la font del balç de casserres.


A l’hora de realitzar les fotografies s’ha escollit intencionadament un espai dissenyat per l’arquitecte agustí costa, pel seu paral·lelisme amb la música electrònica, on les línies rectes, el minimalisme, la lluminositat i el diàfan, marca una clara intenció a la imatge, per mesclar-los amb la força de cada un dels personatges que formen la comunidäd. A partir d’aquí el treball s’ha acompanyat d’animals dissecats com a evocacions de naturalesa morta, on tant pot remetre al fred i l’absència de sentiments com a la bellesa emotiva del que havia estat.

La fotògrafa mireia ferran presenta els treballs amb comptagotes. Les seves imatges han estat premiades vàries vegades i acostumen a ser impactants, solemnes, amb molta càrrega i intenció. D’aquesta manera s’acull com la primera dona que duu a terme el projecte amb els dj’s de la comunidäd . Una de les imatges claus del treball és la que presenta el col·lectiu en conjunt, on al contrari de les anteriors coproduccions a càrrec dels fotògrafs jordi plana (2010) i abel castells (2011), ferran fa trencar la serietat que denoten els personatges, per desdibuixar-los amb alegria. I és que no n’hi ha per menys, ja que la comunidäd  està de desè d’aniversari i ho celebrarà amb diferents propostes que tindran lloc al bages, berguedà i alt Urgell.

Són 10 anys non-stop on la comunidäd gironella ha nascut i crescut per promocionar i donar a conèixer la música electrònica i l’art que l’envolta en totes les seves manifestacions. Fidels els seus orígens i per amor a l’art, el col·lectiu segueix a dia d’avui programant esdeveniments com les jornades electròniques al konvent.0, actuant per diferents clubs de la catalunya central i col·laborant directament amb la programació de festivals, bars, clubs i col·lectius que tracten amb l’art multimèdia i la música electrònica. Per sobre de tot, la comunidäd gironella és un col·lectiu que manté com a fita el “do it yourself” fes-ho tu mateix, i el motiu és ben senzill, saben el què volen i com ho volen. Sense saber què els depara el futur, tan sols es plantegen un punt i seguit en la seva trajectòria, i seguir disfrutant conjuntament amb el seu públic.

Dijous 28 s’inaugura l’exposició a la Font del Balç (Casserres) i a la nit transportaran la música electrònica amb majúscules a la sala Stroika de Manresa, acompanyats del respectat dj Àngel Molina.

Dissabte 11 de maig la celebració serà al jardí del konvent de cal rosal, on per la tarda es portarà una especial i surrealista sessió d’aniversari.

I ja al juliol a l’aparador de La seu d’urgell acollirà l’exposició i la música que omplirà la plaça del Carme.


STROIKA 28/04/2013

ÁNGEL MOLINA
És un dels dj’s més in fluents de l’escena electrònica nacional dels últims anys. Durant la se va carrera ha actuat en multitud de festivals d’arreu del món i en una llarga llista de clubs re par­tits per di fe rents continents, tot això de la mà de Advanced Music/Sónar Music. Fi del als seus orígens, Ángel és conegut per la seva gran tècnica i elegància en les se ves mescles i per les grans do sis d’eclecticisme als seus sets.

MR. FANTASMITÜ (la comunidäd)
És un autèntic gourmet de l’antic Detroit / Chicago / New York dels anys 90’ enfocat a la música House. Mr. Fantasmitü té un discurs on el groove i les veus tenen un paper fonamental que et porten a un ambient elegant, melancòlic i amb un punt de sensualitat.

I'M NOT A DJ  (la comunidäd)
Un parell d’individus els quals són l’alma mater de la festa. Els seus sets es caracteritzen per mesclar absolutament de tot, techno, house, electro i tot acompanyat dels clàssics que ells sempre recuperen. 

SAMUEL M  (la comunidäd)
Trobar el nexe entre dos ciutats tan riques (musicalment parlant) com són Detroit i Berlín, és la gran cita de Samuel M. Amant del so dur i fosc principalment encarat al techno, els seus sets estan carregats de referències de segells com Podium, Drumcode o Ostgut Ton. 


+ info aquí.