OBERT ALS 60's


BERGA I 60'S

Fins el 21 d'abril 2013

Berga recupera la memòria dels anys 60 i ho fa amb una exposició antològica del darrer moment d’esplendor comercial al barri vell de berga, abans de l’obertura a la nova ciutat. Una molt interessant exposició que pot deixar en evidència a alguna institució que es dediqui al manteniment del casc antic, ja que com a curiositat, hi ha imatges on els carrers tenen millor aspecte als anys 60 que a l’actualitat

L’eix central que connecta les principals places de la vila forma un conjunt ben conegut per tots i, durant molts anys, cor de la vida berguedana: el carrer major. De la plaça de sant joan fins a la plaça de sant pere els establiments se succeïen, oferint el bo i millor de la comarca: joguines, comestibles, pastisseries, joieries, farmàcies, carnisseries, sastreries, electrodomèstics... No obstant, aquest eix comercial era molt més extens, allargant-se fins arribar gairebé al peu del castell.
Com si d’un petit poble es tractés, la part alta del barri vell també tenia el seu propi carrer major, el carrer buxadé. Actualment erm en comerç, fou durant molts anys la continuació natural de l’eix comercial, curull de petites botigues ara anomenades “de proximitat”.

L’exposició permet visitar diferents locals comercials històrics de la ciutat. Situant el museu de berga com a punt d’informació central, podem seguir un itinerari de visita a diferents locals de l’eix.
S’inicia la visita a cal fàbregas (c/ ciutat n. 2)on veurem el context comercial als anys 60’s a la ciutat i el conjunt de botigues i establiments  que el conformaven. Es segueix per cal piera (Placeta Ciutat n. 1), on es pot documentar l’exposició fotogràfica d’alguns instants d’aquells anys des de la plaça st. joan fins al capdamunt del carrer buxadé. Després de veure al museu una petita mostra d’altres establiments fora de l’eix comercial de berga, es prossegueix per l’antic carrer de les canals fins a cal jepes (carrer buxadé n. 6). A la pensión bergadana s’hi troben els records d’alguns testimonis d’aquella vida comercial i  continuació s’hi troba la merceria (carrer buxadé n. 10),
per observar una petita mostra d’alguns negocis i productes d’aquells anys. Finalment, per s'acaba el recorregut al forn de sant roc (carrer Buxadé n. 26).