BYE BYE KABUL


LA VIRREINA - BCN

Fins el 21 d'abril 2013


BYE BYE KABUL DE GUILLERMO CERVERA


Lluny de la guerra i de la mediocritat que ens plasmen dia rere dia a la premsa i televisió, a kabul hi ha vida, existeix el dia a dia, i guillermo cervera (madrid 1968) ens ofereix 49 estampes més enllà de la notícia i de l’exotisme ens revela la complexa geografia humana i social de l’afganistat més contemporani, això si, en constant tensió entre tradició i modernitat.
Cervera és un fotoperiodista independent amb més de 18 anys d’experiència en la documentació dels conflictes armats i els problemes socials per a la premsa internacional. Bye-Bye Kabul, l’exposició ofereix una mostra de la intensa labor de documentació sobre la vida quotidiana dels civils en situacions de conflicte realitzada pel fotògraf en aquestes zones.
El 2008 va viatjar per primera vegada a l’afganistan, país envaït per l’'otan el 2001 i que estava patint en aquell moment un ressorgiment alarmant de la insurgència talibana. De llavors ençà, guillermo cervera ha visitat kabul unes vuit vegades i la seva tasca s’ha desenvolupat principalment a la regió de peshawar, on treballa en projectes a llarg termini sobre la vida quotidiana dels talibans i la força econòmica del mercat d’armes occidentals. Gràcies als seus guies locals, a la seva mimetització com a membre de l’ètnia paixtu i a un sentit del risc temerari, ha aconseguit captar l’essència d’una civilització contradictòria i plasmar-la en un suport tan senzill i complicat com les instantànies. 
+ info expo aquí.
+ info fotògraf aquí.