L'ART ZERO DE MANRUSIONICA

dissabte 30 juny 2012

bar caracas - c/ les piques, 17 - manresa

de les 18 a les 22 h

Després d’un llarg, abundant i especial cap de setmana envoltats d’art, projectes artístics de qualitat i molt públic, konventpuntzero torna a la càrrega i aquesta vegada per col·laborar amb el festival Manrusionica que tindrà lloc aquest cap de setmana a Manresa. Konvent va acceptar la proposta de la gent de Manrusionica i aportarà l’esperit més artístic al festival.

Per realitzar el projecte, s’ha escollit el Bar Caracas (c/ de les piques, 17), per les seves especials característiques. Un espai curiós, de tota la vida i fonamental per entendre el desenvolupament social. Un lloc especial, amb cultiu i pàtina.

D’aquesta manera, konventpuntzero, vol transformar el bar en un espai delicat i especialment feliç. Durant quatre hores s’hi programaran tres Dj escollits per la seva peculiar facilitat a l’hora de comunicar-se musicalment. També s’ha tingut especial èmfasi en que la programació musical anés a càrrec d’un sector totalment femení, per tal de pal·liar l’estereotip masculí dins del món de la música electrònica. L’estil musical, sempre seguint el patró qualitatiu de Manrusionica, es dirigirà cap a l’electrònica fàcil, entenedora, alegre. Un apropament a la calor, a la lleugeresa de la roba i als espais musicals de vora el mar.

Per altra banda, les parets del Caracas s’ompliran de quadres frescos i irònics del berguedà Inyaki Otaola i on es podrà veure l’últim treball presentat a konventpuntzero 2012

IÑAKI OTAOLA CALONGE (Berga)

La consistència de la mentida; la incoherència de l’error… Considera que, en un món cada vegada més digital ha trobat amb la pintura una forma manual de congelar les idees que ens dóna la vida quotidiana. Acostuma a expressar-se a través de personatges perquè creu que és la millor manera d'explicar conceptes. Busca la ironia de les coses i no pretén que el missatge quedi clar a primera vista sinó que li agrada amagar-lo darrera les pinzellades perquè cadascú pugui travessar-les i capturar la seva pròpia història”.

Nascut l’any 1985, Iñaki Otaola Calonge, viu i treballa a Berga. Va estudiar la llicenciatura de Publicitat i després un Màster en Direcció d'Art (2008). Durant un parell d'anys va treballar com a creatiu en una agència de Publicitat de Guerrilla a Barcelona (www.poko.ad). No va ser fins el 2010 que va decidir utilitzar la pintura acrílica per expresar-se.

18:00 – 19:00 h // Travesti (Manresa)

Travesti és un Dj arrítmic, camaleònic i amb un do de Déu. Tant es presenta amb el vestit de mutilació musical, i la seva dolçor enamorarà i seduirà els adeptes més exclusius.

L´explosió d´edificis com a font d´inspiració sonora vertebra l´actuació de Travesti. Artista sortit de la presó i de varis reformatoris, comença a fer música tot permutant parets i reixes. Per aquesta ocasió presentarà un set amable, festiu i digerible. A ple sol, dins la sauna, és quan aquest dj deixa anar el seu verí més contaminant i perillós.

19:00 – 20:30 h // Sònia Prieto (Manresa)

La dj Sònia va ser una de les princeses de la primera edició de Manrusionica.
Aquesta Dj manresana no té vergonya a l’hora de despullar-se descaradament i musicalment davant del públic més guerrer que se li posi davant. Se’ns dubte és una artista hàbil i creativa del circuit electrònic, original i peculiar. Apassionada per la música, comparteix les seves preferències musicals per la ciutat punxant a llocs com el Vermell, la Peixera o la Carpa del Riu. Les seves sessions són un “melting pot” de la seves influències musicals, amb hits dels 80's, del Britpop, de l'Indie, del Pop, de l'Electrònica i del Techno.

20:30 – 22:00 h // Dj Meri (Manresa)

Dj Meri tancarà l’espai kkaracas amb una selecció de música vitamínica per tal de no parar de ballar.

Ex-alumna d'un curs de Dj de "la Kampana" portat per Jaumëtic d'on han sortit diversos Dj's amb bona projecció (MoRe, Masafreak, Grozza, Sònia), Dj Meri ens porta la seva visió de la música electrònica, tot i que el qui l'hagi vist la recordarà per sessions plenes de les seves influències del rock (The The Doors, Pixies, Radiohead, El Columpio asesino,...). Per Manrusionica, Dj Mery coqueteja amb el minimal i el house.

+ info de tot el festival aquí.