ADEPTES AL GANXET

dissabte 16 de juny 2012
KONVENT CAL ROSAL

MISSIÓ: GRANNY SQUARE:
BUSQUEM ADEPTES AL GANXET

Convocatòria Guerrilla de Ganchillo – KONVENT.0
Missió: Portar un “granny square” de 15x15 de color blanc
On: Cal Rosal, Olvan – Berga

Des de Casa la Iaia hem organitzat aquesta proposta i ja no teniu excusa per no venir a formar part de la Guerrilla (especialment els que viviu a la Catalunya Central), perquè el dissabte 16 de juny, la Guerrilla del Ganxillo envairà un dels espais del konvent i hi deixaran instal·lat un tros de ciutat al Konvent, per promoure que aquest tipus d’activitats es puguin descentralitzar de les ciutats i per reivindicar que fora d’elles també passen coses molt interessants.

La idea de traslladar un tros de ciutat al Konvent.0 es realitzarà amb llanes de colors fluorescents com si es tractés de les llums de neon que invadeixen les nostres ciutats. També es folrarà una paret amb “granny squares” de color blanc per ressaltar tots aquests colors neon. Per això Casa la Iaia i la Guerrilla del Ganxillo fan una crida als guerrilleros i guerrilleres amants del ganxet, tant si sou de la zona com si no, per tal que col·laboreu en aquesta activitat d’art efímer en un lloc molt especial.

Aquesta vegada la Guerrila del Ganchillo sortirà de Barcelona per participar en el Konvent.0, la proposta artística que té lloc cada any a Cal Rosal, prop de Berga. Una proposta artística que tindrà lloc els dies 23, 24, i 25 de juny al konvent de l’antiga colònia tèxtil, en la que artistes de tot el món són convidats a desenvolupar la seva creativitat dins de cada una de les sales d’aquest singular edifici.

La vostra missió serà la de portar fins el Konvent.0 un “granny square” de 15x15cm de color blanc per col.locar-lo en una de les parets de la instal.lació. Si sou de la zona i voleu participar podeu deixar el vostre quadrat blanc a La Merceria del Carrer Padró, núm. 8 de Gironella o al konvent el mateix dissabte 16. I si esteu a Barcelona, i no podeu venir el dia 16 però també voleu participar en el projecte, podeu deixar el vostre quadradet de ganxet a Dudua (a Cosmo) al Carrer Enric Granados, núm. 3 de Barcelona.

Casa la Iaia va començar la seva aventura el passat desembre, amb la idea de descentralitzar la cultura del “handmade” que actualment està tan de moda en ciutats com Barcelona, on en els últims temps hem presenciat la recuperació per allò “fet a mà” ja sigui cosint, brodant, fentganxet, mitja, scrap, etc… Casa la Iaia és un espai de creació, on s’organitzen tallers per a què puguis descubrir el plaer de crear una peça 100% feta per tu… i de passar una estona divertida i creativa. Des dels inicis de l’aventura hem programat tallers amb creadors que encapçalen el moviment “handmade” a Catalunya, amb la Caterina Perez, la Neus d’ All Washi Tape, Misako Mimoko, etc… i no podíem deixar passar l’oportunitat de crear un projecte conjunt amb la Guerrilla de Ganchillo.

Moltes vegades els que vivim fora de les grans ciutats, som els que ens hem de desplaçar per poder tenir accés a determinades propostes o activitats culturals, a diferents tallers de ganxet, etc, fins i tot a altres Guerrillas que s’han realitzat en altres moments perquè tot queda centralitzat a les grans ciutats.

http://casalaiaia.blogspot.com/
http://www.facebook.com/CasalaIaia
estherbarniol@estherbarniol.com