SENSE PARAULES


el vermell
c/ les piques, 3
manresa

fins finals abril

exposició de pintures de rai escalé.

l’exposició que acull el restaurant vermell de manresa en motiu del festival (((gargall))) és de luxe.
Un conjunt format per vuit pintures d’un pintor que tot i haver nascut a balsareny, resideix a barcelona.
El material d’escalé s’endinsa a un món pertorbador, d’anatomia depravada i supèrbia d’un expressionisme taxant. La poesia de l’equívoc que abans s’imposava a través d’un ús descarat i juganer del collage, poc a poc va deixant pas a un interès per una estranya bellesa. El collage es converteix en transparències sense discurs. L’abstracció és més concreta i la pinzellada salvatge es tenyeix de matisos.
Quadres freds, però a la vegada lluminosos. Cares que creen una addicció a la mirada penetrant, però que també fa que no resisteixis i necessitis evitar-la. D’una monstruositat atractiva i femenina que s’impregna també d’una part masculina.
Escalé després de centrar-se amb la pintura, i sense allunyar-se de la seva obsessió per disseccionar la figura humana des de tots els angles. Darrerament està experimentant també amb l’escultura. Es considera especialitzat en pintura i gravat a l’anti-facultat de belles arts de barcelona. Ha il·lustrat per premsa com la vanguardia, lateral, quimera i benzina, i ha fet portades de discos de grups catalans, anglesos i mexicans.
Des de fa sis anys, va començar a exposar regularment als circuits professionals de galeries d’art tant d’estats units com europees. Llocs com berlín, belfast, miami, hamburg, tolouse, bratislava, i un llarg etc, han pogut veure material d’un pintor que de segur, omplirà moltes pàgines i parets !!

+ info rai escalé aquí: