grasss i morais

cal gras
avinyó
fins l'1 de maig 2011
exposició de flavio morais (sao paulo, brasil, 1954)
morais és dissenyador, il·lustrador, artista. Una clara barreja d'un tipus de creador que va emergir als anys 80. Una època molt interessant: la culminació del procés de transició política que es va traduir en un gran esclat de creació espontània i alternativa.
Morais va donar una nova empenta al seu treball que apunta cap a la reutilització de materials i el reflex de figures d'inspiració totèmica i tribal.
drap art, que impulsarà festivals de reciclatge, i que encara ara es troba en actiu. Un ambient excel·lent per a la seva creació feta amb claus i fustes trobades i molt de color. Morais alterna, com encara fa ara, la il·lustració i la creació artística. És un moment en què també el disseny s'apunta al reciclatge coincidint amb el fet que les idees de sostenibilitat arrelen a la societat. Dels anys noranta fins ara, aquestes pràctiques es consoliden com una altra opció artística.
A més del component ideològic i econòmic, l'art reciclat recull la tradició de les avantguardes del segle XX de l'objet trouvé.