extracomunitaris

la font del balç
casserres

fins finals abril

exposició: -extracomunitaris- del fotògraf berguedà abel castells.

L’exposició extracomunitaris es tracta d’una coproducció especial de movimentpuntzero i el col·lectiu de dj’s de gironella la comunidäd, els quals s’han deixat a les mans del fotògraf abel castells.
És la segona vegada que el col·lectiu treballa amb movimentpuntzero a l’hora de trobar una imatge de grup. Mentre l’any 2010 l’encarregat va ser el també berguedà jordi plana, per aquesta ocasió s’ha buscat unes noves mans que denotessin el sentit visual a aquests dj’s.
És per aquest motiu que el treball es va encarregar a abel castells, un personatge autodidacte, tot i ser membre de l’aftdao berga.
En les imatges d’aquest original i peculiar autor, sempre hi pren rellevància la violència, però de manera irònica i estètica, amb un llenguatge personal i de fora dels cercles convencionals dels quals estem avesats a la comarca.
El resultat són quatre instantànies de línies bipolars, dures, directes i lleugerament il·lustratives, que abel castells i el seu equip, fan sobrepassar la línia terrenal, per presentar uns personatges maquillats i lleugerament agressius però a la vegada celestials.
la comunidäd és un col·lectiu format l’any 2003, que viu i es mou per la música i la cultura electrònica.
Una proposta que va néixer per difondre aquesta cultura en tots els aspectes: la música, la tecnologia, l’escenografia, els flyers, l’hedonisme, l’essència underground, etc. Artistes com Richie Hawtin, Underworld o Laurent Garnier (entre una gran multitud) han estat les seves fonts d’inspiració més directes. Per altra banda estils com el techno, l’electro o el minimal han estat els fils conductors des de la seva existència.
El material fotogràfic es pot veure també aquí: