ana abascal la nòmada imparable.

exposició de fotografia
lloc: la font del balç (casserres prop gironella)
fins: finals de maig


Ana Abascal Vila (Santander, 1981)
Estàncies


Els seus ulls desperten cada matí amb l’energia indomable de qui tot ho pot abastar, fragmentar i plasmar. Podria tractar-se ben bé de l’evolució d’un modista o una costurera traspassada al món de la fotografia, capaç d’esquinçar amb mil parts cada imatge que se li presenta al davant, per tornar-la a sorgir curosament, dotant-la d’una nova i particular visió amb l’ànima i la màgia que l’espai l’hi ha traspassat. Les seves fotografies rescaten del temps a la memòria. Lluiten contra el moviment recollint el moviment, traspuant i dotant d’encant i romanticisme cada imatge capturada.

Ana Abascal intenta cercar en el sedàs de les seves fotografies, la intensitat emocional que s’ha impregnat als objectes, reconstruir el buit que dóna forma al lloc, el niu de l’aigua calenta del bany o el racó de l’ intercanvi perdut als trànsits per la gran ciutat. La fotògrafa mostra la seva recerca, el seu interès per l’espai i el temps, però no com entitats abstractes, sinó com conglomerats de vivències, com entitats que es queden ancorades a la memòria per mitjà dels detalls que poden permetre’s reconstruir la seva naturalesa fugitiva.
La textura, aquella frontera entre la part interior i l’exterior, en la que es grava la vida de cada cosa, el seu temps, és un lloc d’intercanvis, d’osmosis, d’anades i tornades, de trànsits, un lloc pel nòmada que s’obra a altres intercanvis, a altres cruïlles que van deixant empremta per donar forma a l’espai i el temps en forma de nínxol autobiogràfic.

L’exposició es podrà veure a la font del balç fins a finals de maig i és comissariada per movimentpuntzero dins del projecte art de poques flors.