MINUT.O: seductor, sorprenent.

MINUT.O l’últim projecte de movimentpuntzero ha portat aquest cap de setmana l’art i la contracultura en majúscules al centre de la capital berguedana.
L’alta resposta no tant sols de públic sinó també la gran qualitat de les propostes presentades han donat un gran cop d’efecte a tots els visitants de la mostra multidisciplinària.
Pintura, fotografia, escultures, música en directe i performances teatrals, han estat molt ben acceptades pel públic que bocabadat entrava o s’aturava davant dels aparadors de l’antiga botiga de cal barrals delicadament i curosament transformada en espai d’art.
Els berguedans Jordi Plana, Gerard Vilardaga, Josep Grifoll i Gabriel de Martínez van deixar pal·lès la bona feina que estant realitzant a nivell pictòric i fotogràfic. Les tardes de dissabte i diumenge van ser el contrapunt musical i performàntic amb les actuacions experimentals. Així doncs, la primera coproducció de la comunidäd i moviment.0 amb l’espectacle poesia robada del poeta Josep Grifoll va donar el cop d’efecte només encetar la tarda de dissabte amb una proposta més que digne i atrevida, amb grans dosis destructives i corrosives de poesia punk.
Tot seguit, els bagencs caudifòlia+els normals van omplir meravellosament el local i des dels aparadors, de música electrònica amb l’acompanyament de trompeta distorsionada i guitarra elèctrica. Per finalitzar i per sorpresa, l’actuació del grup berguedà de rumba usaraks van finalitzar la vetllada amb un repàs de temes de Federico Garcia Lorca.
Diumenge matí, va ser el torn del grup també berguedà Etílic Teatre on a través d’una notícia on s’explicava la trobada d’un cadàver davant del televisor després de sis mesos de la seva mort van escenificar una contundent escenografia i acció.
A primera hora de la tarda de diumenge tràfec teatre va demostrar la seva capacitat i bon moment actoral que està vivint, on quatre personatges vestits de negre absolut, es passejaven pel carrer major i repartien petons a través dels aparadors.
A continuació va obrir-se l’espai musical amb les propostes arriscades de folk electrònic i altament delicat dels grups barcelonins el gos binari, indiosingracia i enougtortoomuch que van donar espectacle i van obrir altres fronteres del que es pot donar de si amb una guitarra, veu i loops.
El balanç i resum és de satisfacció, qualitat i nivell de tots els participants i la massiva resposta de públic de totes les edats els quals veien amb ulls de sorpresa i admiració per tot el muntatge de MINUT.O.