DIUMENGES VERMELLS - DIUMENGES CLÀSSICS


VERMELL 
C/ DE LES PIQUES, 3 - MANRESA

Diumenge 6 octubre 2013 - 12h.
Diumenge 3 novembre 2013 - 12h.    
Diumenge 1 desembre 2013 - 12h.

Finalment una nota d’aire fresc. Fa temps que es remenaven les ments i això havia d’acabar per explotar. Raons de pes !!  si senyor, per fer-vos un homenatge ja !!!

Raons de pes impulsa un nou projecte de promoció i difusió per a la música clàssica en un espai on la programació musical habitual ha recaigut en propostes de l’anomenada música contemporània popular. Amb el cicle Migdies vermells, que compta amb l’assessorament artístic del musicòleg i programador oriol pérez i treviño, s’incideix en la construcció d’un nou espai d’exhibició musical a la ciutat de manresa on, sense complexos, s’aposta per situar l’anomenada <> en unes coordenades de normalitat cultural com ho són una programació regular, uns criteris i que aquests responguin a una demanda del sector de la música clàssica i del públic.

Programar continguts de música clàssica en un nou espai ha requerit de l’adopció d’un discurs que, en primer lloc, té en compte com la societat dels nostres dies viu immersa en un paisatge sonor on hi tenen cabuda diferents i distintes cultures musicals (jazz, rock, pop, tradicional, folk, músiques del món, música electrònica, noves tendències) i on la música clàssica ha de ser-hi present. Perquè aquesta ho faci ha d’adoptar un discurs on les seves accions tenen en compte un seguit de reflexions que s’han elaborat


Diumenge 6 Octubre a les 12h.
QUARTET BROSSA AMB JUDIT NEDERMANN ‘Winterreise en construcció’

Winterreise en construcció és una invitació al laboratori sonor del Brossa Quartet de Corda que prossegueix en la voluntat d’aprofundir en el trencament estre estils i cultures musicals. És per això que el Brossa Quartet de Corda ha convidat a la cantant Judit Neddermann per a revisar el cicle de lieder Un viatge d’hivern (Winterreise) compost per Franz Schubert (1797-1828) el darrer any de la seva vida.

Tal i com ha manifestat el propi Brossa Quartet de Corda <>.


Diumenge 3 Novembre a les 12h.     
ARCATTIA COLLAGE – Música en temps dels germans Plà

Arcattia Collage és un grup de cambra versátil iniciat el 2008 i per Quim Termens (també director de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48), amb la voluntat clara de fer viure les sensacions escrites en les partitures i de mostrar obres i formacions poc usuals en els concerts, però interessants en totes les seves vessants.

En aquesta ocasió arriben a Manresa per presentar el seu programa “Música en temps dels germans Pla” que, en formació de trio de cordes, fa un repàs de la música escrita al voltant del 1750 per part d'autors italians, castellans i catalans afincats d'alguna manera a diferents corts europees, així com per partitures d'autors que marcaren el desenvolupament musical d'aquesta època.


Diumenge 1 Desembre a les 12h.
CARLES VIARNÈS – Urban tactus

Pianista i compositor amb formació clàssica i dilatada carrera a l’entorn de la improvisació i el piano contemporani, Carles Viarnès presenta ‘Urban tactus’, de composició propia, il•lustrant el caos primigeni des del qual es genera la creació.

‘Urban tactus’, el seu primer álbum de composicions propies, el situa davant d’aquest tipus de vertigen associat a la condició de pioner, risc que sembla que la nostra nova escena contemporània l’obliga a assumir.


+ info aquí.