ANTROPOLOGIA ARTÍSTICA




ADN - BARCELONA

Fins el 9 de març 2013


NÚRIA GÜELL - ALEGACIONES DESPLAZADAS - 


Et casaràs amb l'home que t'escrigui la carta més bonica del món ¿¿
Et deixaries assessorar per tres prostitutes ¿¿


ELLA SI !!  Com ens motiva descobrir artistes tan ancorats i reductius dins d'una societat com la nostra.

NÚRIA GÜELL presenta Al·legacions Desplaçades: un compendi de projectes mordaços que rastregen la seva trajectòria i objectualitzen les seves propostes performàtiques. L’exposició analitza l’ètica de les institucions que ens governen, així com els abusos de poder permesos per la legalitat establerta. 

Evidenciant les perverses estratègies que es camuflen a través d’accions, llenguatges i conceptes. L’ull investigador de la artista escodrinya usos de dominació del status quo en institucions com la banca i el poder legislatiu. També qüestiona les polítiques migratòries a través de situacions de la vida quotidiana.

Servint-se de la antropologia social i de la participació de l’altre com eines indissociables del seu procés artístic, els estudis de núria güell es tornen resistència biopolítca bombardejant realitats comunes de les nostres vides i relacions diàries. La metodologia del seu treball resideix en curtcircuitar una llei i aplicar-la a la inversa desarticulant la seva unidireccionalitat mentre desvetlla polítiques legalitzades antiètiques i dominacions del poder hegemònic.

En aquest sentit l’exposició presentada mostra una constel·lació de projectes units per una voluntat d’incidència real: exploracions imbricades amb la trama social que la artista ha anat teixint al llarg d’aquests anys. L’espai galeristic es divideix en tres àmbits que naveguen per aquest compromís polític i social.

+ info núria aquí.
+ info expo aquí.