AI WEIWEI I LES TRADICIONS


CENTRO ANDALUZ DE ARTE CONTEMPORÁNEO SEVILLA


Fins el 30 de juny 2012

AI WEIWEI - RESISTÈNCIA I TRADICIÓ.


Ai weiwei (pekin 1957), artista i disident xinès, presenta la primera exposició individual a espanya. A l’antic monasterio  de la cartuja de sevilla, seu del CAAC, es podrà veure una mostra que engloba la major part de les seves formes de producció: ceràmiques, instal·lacions, vídeos i fotografies.

Ai weiwei es una de les figures més radicals i interessants del panorama mundial. Va estudiar cine a la seva ciutat natal; va marxar als estats units el 1983, on va seguir els estudis d’art i disseny, convertint-se en una destacada figura entre els intelectuals xinesos a l’exili i la pròpia escena cultural novaiorquesa i on es va especialitzar en l’art conceptual; va tornar a Xina el 1993, simultanejant la seva activitat artística amb la de comissari d’exposicions i arquitecte.

És aquesta exposició la que es podrà veure ara al CAAC. Al weiwei no hi podrà assistir ja que les autoritats de pekín el tenen sotmès a una estreta vigilància i no li permeten abandonar el país per haver-se convertit en els darrers anys en una de les veus més crítiques amb el règim xinès, fet que li va suposar el 2011 ser arrestat i estar 81 dies en parador desconegut. I el passat mes de juliol va ser condemnat a pagar una multa de 2’4 milions de dòlars per evasió d’impostos de l’empresa de la seva esposa, amb la que duu a terme els seus projectes artístics. 

+ info aquí.