s'estrena:



biophilla
Fa diverses setmanes vam saber que björk no refusaria d'Internet i les noves tecnologies com molts artistes pop en el seu nou disc, biophilia. A través d'apps per iPad publicarà les cançons que componen la seva nova obra, que, a més, ha estat en part gravada amb ajuda del producte d'apple.

Ara podem escoltar el primer tema complet del seu nou àlbum. Es diu “Crystalline” i no és la típica cançó de pop que tots podríem esperar. Amb tocs de minimalisme, una mica d'electrònica i una veu poderosa, dolça i innocent es tracta d'un avançament que estranyarà a molts. Les seves melodies et conquisten a poc a poc en el que sembla ser un himne a la tranquil·litat. Fins que arriba la part final.

Com heu pogut escoltar, els últims quaranta segons estan dominats per una caixa de ritmes que sona a dubstep/drum and bass i que serà la gota que distingeixi als desquiciados dels encantats amb el nou de l'artista islandesa.

En el que a la lletra es refereix trobem una metàfora amb una ona molt naturista, que s'espera que sigui la tònica general del nou disc. Així, la cantant compara la formació dels cristalls amb el seu creixement personal.

Per tant, sembla que el nou de Björk no passarà desapercebut per a ningú. La seva música és el lloc on els conceptes metafísics s'entremesclen amb la nostra naturalesa humana, sent potser una proposta no massa fàcil de digerir pel gran públic. No obstant això, des del seu debut en 1993 ha aconseguit el reconeixement de la premsa especialitzada, materialitzat en grans premis, d'entre els quals cal destacar el Polar Music Prize (el Nobel de la música), que se li va concedir l'any passat.