MORals ¿

La direcció del Festival de Mèrida va retirar ahir una foto de l'exposicióCamerinos, en concret un retrat de l'actor Asier Etxeandía caracteritzat de Jesucrist, després de rebre diversos correus de ciutadans que consideraven que atemptava contra la sensibilitat cristiana.

Així ho van anunciar la directora del festival, Blanca Portillo, i la seva adjunta, Chusa Martín, en una carta adreçada als mitjans: "La intenció del festival mai ha estat ni serà la intenció d'ofendre, insultar, ni vulnerar els drets individuals o col·lectius de ningú".

Com que Portillo i Martín reconeixen que retirar una peça d'una exposició "suposa trencar una línia de treball dissenyada per l'artista, la qual cosa és sempre una forma de destrucció d'un discurs", també han presentat la dimissió. Les raons que han al·legat no tenen a veure amb la polèmica sinó amb desacords amb el nou govern de la Junta d'Extremadura i falta de mitjans per exercir la seva tasca al capdavant del festival, càrrec al qual Portillo havia accedit la tardor passada.