felicitats mr. hontangas

exposició jordi maragall i hontangas
castell de sant ferran, torre 8
berga

Durant el més de novembre es va poder veure a berga l’exposició dels pintors jordi maragall i d’en hontangas.

A nivell pictòric en destacarem uns fragments extrets del pròleg que acompanya l’exposició escrit per josep maria ballarín, bon amic dels dos pintors.
Tant l’un com l’altre són grans mestres en el seu estil... (maragall) és un desconegut, no pertany a cap escola. Els seus abstractes amb una forta lluminositat, són tan reals com els pollancres daurats per la tardor. I els seus retrats, ...remarquen més endins que les fesomies.
(hontangues) ...fa ja temps que ha arribat a la maduresa, que sembla espontània i no ho és, quan comença a pintar s’ha passat hores veient la pintura que li va brollant de molt endins. ...És un mestre del refresc a traços vigorosos que es fonen.

No farem cap descoberta si quan parlem de que a la capital del berguedà, diem que el fet de voler mostrar les obres artístiques és tota una odissea o una missió gairebé rocambolesca. Per aquest motiu, des de movimentpuntzero felicitem l’atreviment i ressaltem i emfatitzem el format i la ubicació d’on s’ha dut a terme l’exposició.

Segons un dels pintors, potser aquesta prèvia dificultat de trobar un lloc expositiu, els va dur a decidir de convertir la seva pròpia casa en un petit centre d’art. D’aquesta manera, el visitant podia recórrer les diferents estances, dormitoris, menjadors, passadissos, degustant plàcidament de l’art que penjava de les parets les quals semblaven que sempre n’haguessin format part.
La ubicació de la casa, el castell de sant ferran, fa que el projecte encara agafés un caire únic. Des del menjador, a part de poder contemplar les obres, s’evidenciava l’espectacular vista de bona part del berguedà.

La proposta ha donat els seus fruits i segons els organitzadors, veuen la possibilitat de tornar-ho a dur a terme possiblement de cara al bon temps, donant també opció d’obrir i omplir d’art les dues terrasses exteriors, les quals són dues joies ja de per si.