berlin sense accent ¿¿

llibreria quatre cantons
c/ ciutat, 12

berga

del 9 d'octubre al 8 de novembre

marie kapretz (berlín) presenta la col·lecció de fotografies berlin sense accent.

L’exposició està formada per un conjunt de setze imatges a l’entorn de la ciutat de berlín, tant de les arquitectures com de personatges propers de marie kapretz, i sempre des d’una mirada personal i quotidiana que fa que es transformi i reflecteixi una visió intimíssima.
Segons l’autora, són fotografies que sorgeixen de la casualitat i del moment, allunyades de concessions tècniques i sense intenció de mostrar la imatge ideal, però oferint una gran qualitat de composició i emfatitzant l’arquitectura horitzontal, la qual aporta un guió i fluïdesa a tot el projecte.
En un primer moment, veure l’exposició a cop sec, pot sobtar per la mescla de temes, però ràpidament et sents atrapat per una espècie de calidesa que t’apressa per tractar-se d’un petit fragment de vida. Són aquelles imatges dins la quotidianitat que voldries retenir i atresorar en caixes dins la memòria. Retalls d’instants que kapretz vol transmetre i transmet perfectament al públic, d’una manera simplista i efectiva. Es tracta d’una exposició innocent, sense “bombo ni platillo” i d’un resultat molt interessant i enigmàticament entre límits.

Amb aquesta exposició kapretz reprèn el fil que per motius familiars i personals havien quedat aparcats, i opina que el fet de poder mostrar les imatges de la ciutat on va néixer, es converteix en una grata satisfacció, de la que en fa una valoració molt satisfactòria, especialment per la llibertat que aporta el poder presentar-ho sense cap tipus de lligams, just al contrari del que és el disseny comercial en el qual treballa.

kapretz es va nodrir de l’ambient obert i experimental de berlín, ciutat on va iniciar els estudis i va poder satisfer inquietuds, principalment envers el món de la pintura i la fotografia.
Amb el desig d’ampliar coneixements, viatja a bilbao on s’integra al col·lectiu komixilari de napartheit, per continuar cap a barcelona on a l’escola massana estudia disseny gràfic. Durant l’any 2000 s’instal·la a cercs (berguedà) on és actualment i es dedica a exercir de dissenyadora gràfica i webmàster.