ESTEVE NAVARRETE -LA REALITAT-


LA FONT DEL BALÇ
Fins finals juny 2013

ESTEVE NAVARRETE CONESA (sant quirze del vallès 1965


L'avianès esteve navarrete presenta un seguit de pintures que es dirigeixen envers el surrealisme i naïf. Amb una paleta de colors brillants i contrastos forts, amb el predomini del blau mediterrani amb el que expressa els sentiments, buscant fer feliç a la gent i a la vegada, aportar la sensació d'optimisme i de pau a través dels colors i la llum amb la que pinta. 

Navarrete mostra la sensació de lleugeresa que transmeten quan llisca la pintura sobre el llenç, preferint la pintura a l'oli pel seu color i volum. A part del què el pintor ens vol mostrar, els seus treballs estan al límit de la provocació, aportant un divertit joc en el que l’espectador pot sentir-se tant atret com desbordat per una sensació de repulsió. És aquest punt i la peculiaritat de les seves obres, la que emfatitza i dóna valor al treball en conjunt. 

Tot i que els seus treballs són encara poc coneguts a les nostres comarques, és saatchi gallery de londres, considerada com una de les galeries més importants d’art d’europa, qui escull les seves obres per formar part del seu catàleg de pintors.

Va començar a pintar quan tenia 15 anys fins els 22 anys i no és fins fa tres anys que reprèn el llenguatge però aplicant-t’ho a l’oli, fent sortir formes concretes convertides en pintures. Ha exposat a Berga, Santiago de Compostela, Albacete, Barcelona i se l’hi estan obrint portes a les principals ciutats europees.

+ info aquí.