LOLA BESSES

la font del balç

gironella prop casserres

fins mitjan agost 2012


lola besses expo: pauses, petjades i silencis (reflexions, fugint de la figuració)

Llicenciada en belles arts a barcelona l’any 1970 i dedicada al món de la imatge des de diferents disciplines. L’any 2000, ja al berguedà, torna a la pintura, abandonant la figuració. El treball que es pot veure a la Font del Balç és una primera i petita mostra d’aquest procés.

Pauses, petjades i silencis (Reflexions, fugint de la figuració) - Procés de treball.

Buscant el principi d’una forma apareix el punt o quadrat com a element essencial. Model inicial i potencial de transformació. Les formes geomètriques són a l’origen de la vida. Explorant el quadrat per intentar de conèixer allò desconegut, sorgeix el moviment, formes, signes i ritmes.

L’espai imaginat i pensat és un espai viu, matriu inesgotable d’estructures.

La mort d'en malevitch i del seu cosí mondrian. (toni valero)

No pot ser d'altra manera.... : si la crítica d'art (baudelaire dixit) ha de ser parcial, apassionadai subjectiva,la nostra mirada també ho ha de ser . Sense cap por.

Nets de cor i escola; amb el ulls rentats de vells paisatges estimats i retrats cercadors de semblança, davant la pintura només ens caldrà veure això : la pintura.

L'obra que mirem ja és nostra, del tot nostra i,si ens diu i emociona, diàleg i emoció són també nostres.

Cal doncs, sense espera, matar als autors i autores i fruir del íntim robatori sense pactes amb l'entorn. Definitivament, mondrian i malevitch han mort per a deixar-nos lliure el camí de la mirada. Deixem-nos emportar per la gran complicitat que suposa l'art. Amb això n'hi ha prou.