fauna marina dins la font

la font del balç

fins mitjan juny 2011

iñaki otaola presenta fauna marina


iñaki otaola i calonge (berga 1985), podríem dir que va néixer amb un pinzell sota el braç, o millor dit amb un pinzell als dits, o amb quelcom de semblant que el permetés alliberar-se de les seves inquietuds plasmant sobre del que podia i/o trobava els seus mons d’infantesa, dotat sempre d’un gran domini i una original creativitat que l’ha portat actualment a treballar de creatiu a l’agencia de publicitat “POKO” màrqueting de guerrilla.

Ningú diria que la col·lecció que ens presenta actualment és la primera, s’anomena fauna marina on hi podem observar el gran domini de l’iñaki per plasmar sobre una simple tela personatges carregats de vida, de llum i color, personatges de la vida, quotidians com tu i com jo però alhora extravagants i únics.

L’iñaki ens mostra uns miralls on tots ens hi podem veure reflectits, tots ens podem sentir atrapats pel somriure innocent d’un infant mentre juga a la platja, et pot venir a la memòria aquella cançó que sempre cantaves durant les teves vacances a eivissa, potser ets una d’aquelles senyores que neda com els aneguets per no desfer-se la permanent, o et passeges per la vora del mar amb aires de socorrista per si de cas una noia et vol donar conversa. Els miralls però també poden ser molt dolorosos, també ens mostren les nostres debilitats i flaqueses, però l’autor no té por a l’hora d’enfrontar-s’hi i les tracta amb un aire de sentit de l’humor i frescor. Tot plegat i remenat t’endinses en aquests petits móns carregats de vida i malenconia, temprança i energia, sense deixar- te indiferent a l’hora d’adonar-te que tots formem part d’aquesta gran fauna, i en aquest cas, marina. (ivan otaola).