programacions i creativitats

labfàbrica

celrà


del 6 al 11 de juny

horari: 10'00 a 13'00 i de 15'00 a 18'00 h


taller de programació creativa


el taller l'impartirà emanuele mazzamés [d3cod3.org] Introducció a l'eina de programació (Processing i OF), estudi de la interfície, importància de treballar juntament amb la comunitat.

Anàlisi de les eines; instal·lació i optimització en els diferents sistemes operatius.

Recorregut de les diferents plataformes de desenvolupament/difusió relacionades.

Creació en classe i integració en el blog del taller d'un núvol de connexions relacionada amb les eines, punt de partida per a la fase de recerca d'informació, tècnica i teòrica, i dels referents artístics (i no) de tots els desenvolupaments de simples peces que es realitzaran en grups al llarg del taller. Estudi de casos i debats sobre treballs artístics desenvolupats al voltant de les eines, importància de la interdisciplinaritat.- Divide et impera, comparteix i gaudeix. Exemples bàsics de programació de diferent tipologia, àudio, gràfica, vídeo, computer vision, dades des de la web, etc.

Estudi de les diferents estructures de codi relacionades amb diferents territoris de realització, com el sonor o el de vídeo generat o el de visualització de dades. Exemples de comunicació en xarxa, desenvolupament de simples peces col·laboratives.

Treballs en grup, estudi de l'intercanvi de dades a la xarxa (tant Internet com la xarxa LAN o WLAN interna); prototips de peces com a part d'una infraestructura. Desenvolupament de prototips de projecte, creació d'un blog per a la documentació dels projectes, muntatge en l'espai i mostra de resultats al final del taller. + info emanuele aquí.