faust de ràdio berga

Un any més, l’equip de ràdio berga presenta calendari.
El fotògraf escollit per acompanyar-nos el 2011 és faust guitart (berga, novembre 1919).
Segons l’emissora, es tracta d’un excel·lent fotògraf, que va documentar molt bé tot l’art romànic del berguedà i de bona part de catalunya, i que va ser un gran testimoni de la vitalitat cultural de la ciutat de berga.
En total, dotze fotos en color que retraten la vida social de la ciutat de finals dels anys 70 fins a principis dels 90.
El calendari inclou una breu biografia del fotògraf, realitzada per xavier pedrals, director de l’arxiu comarcal del berguedà.
faust guitart.- Autodidacte. Les primeres fotografies que es conserven estan documentades el 1945. Una de les primeres càmeres que va utilitzar va ser la regula II, tot i que posseïa també una agfa parat i una isolette.
guitart fotografiava assumptes que atreien la seva curiositat com monuments romànics, paisatges, crònica ciutadana i la pròpia família. En cap moment les seves imatges no reflecteixen una inquietud per la creació artística, donant prioritat a la informació que podia contenir. El seu afany documental ha esdevingut d’un interès creixent.
El calendari es pot trobar a la mateixa emissora i a diferents establiments col·laboradors.