ib6123 EL LLIBRE

divendres 24 (santa mercè)
llibre: ib6123 i altres contes
autor: gerard vilardaga

alguns usuaris heu rebut automàticament aquest enllaç on a través de youtube podreu veure quatre històries sorprenents i surrealistes de la mà de tres actrius i una model, sumats als textos extrets del llibre de vilardaga.
Els vídeos han estat realitzats per jordi plana atenent a un concepte totalment oníric i especial, sempre respectant els elements claus exposats pel mateix escriptor. El llibre tracta d’un recull de 8 contes que parla de gent bastant normal. Petites històries de persones que l’autor s’ha anat trobant en la seva vida quotidiana, com a la feina, al carrer, al bar; i tenen a veure amb la família, amb la infància, amb les relacions més quotidianes. No hi ha grans trames, sinó que el que vol és parlar de les coses de cada dia.
Els contes de gerard vilardaga despleguen, de forma directa i sorprenentment eficaç, temes i actituds inèdites en el panorama literari actual. Un viatge de trenta-nou dies a hondures farcit de clarobscurs, la resistència activa que trenca la rutina laboral de la gran ciutat, l’acció directa contra un món d’opressió, un punt de vista inèdit de l’assistencialisme social, l’assassina determinació d’acabar amb la família, la sordidesa musical dels hotels de temporada, els records proustians d’un univers personal condemnat a desaparèixer… Amb un estil clar i que fuig dels artificis, vilardaga ha estat capaç de construir una veu literària pròpia que atrapa al lector des de la primera pàgina.
Al vídeo hi han col·laborat les actrius de tràfec teatre, maria ballús i montse grifoll, juntament amb montserrat tintó i anna ruiz.
vilardaga és llicenciat en antropologia, diplomat en treball social i educador. Ha col·laborat en diverses publicacions com Teas+de 30 (Teas, 2008), un assaig sobre el món de l’art en les persones amb discapacitats.
L’any següent va aparèixer El Convent del tèxtil: biografies mínimes (Edicions de l’Albí, 2009), un llibre que recull el testimoni de les dones vinculades a una colònia tèxtil del Berguedà. Alhora, ha estat coautor del documental Ciutat abandonada (U. B, 2007), una crítica a la Barcelona del turisme i, ha portat a terme diversos projectes fotogràfics.
Actualment, està vinculat a Etílic Teatre i moviment.0. Mentrestant, segueix escrivint i fent fotos. IB6123 (Editorial Tria, 2010) és el seu primer llibre de relats.

veure vídeo