humor per a la jugular (amb delicadesa inextremis)

La coneguda editorial glénat ha publicat un llibre totalment necessari i obligatori per a tots els bons amants del còmic en majúscules, Raúl el Rude, un recull de les seves millors històries publicades a la desapareguda revista “El Víbora” creades pel dibuixant i pintor Pep Pérez (Manresa, agost de 1969).

El llibre es distribuirà per tota la península i conté un alt contingut de sexe, drogues i música guiades de la ma d’un irònic, descarat i irreverent Raúl. Un personatge que es droga molt, fuma molts porros i escolta ska. Un llarg seguit de situacions convulses allunyades de les típiques històries que es poden trobar als còmics més populars. El Rude és un heroi de la vida nocturna totalment extrema, sortit d’aquelles nits on el límit i el risc de les situacions més rocambolesques s’exposen com a fet ocasional. Un còmic-joia que enganxa des de la primera pàgina fins a l’última, talment com la pròpia addicció a les drogues i al sexe que Pep Pérez transmet i plasma de la manera més decent i tergiversant els fets purament il·legals envers un món que gairebé pot semblar habitual.
La presentació del llibre és realitzarà el proper divendres 24 de setembre al 2 de Piques de Manresa, amb la participació del mateix artista i del dibuixant Manel Fondevila el mateix dia s’inauguraran quatre exposicions simultànies, tres a Manresa i una a Berga acompanyades d’actuacions musicals.