barcelona poesia 2010


barcelona poesia 2010
Per primera vegada, el Festival Internacional de Poesia es converteix, aquest dimecres al Palau de la Música, en l'acte inaugural del certamen i no en la seva clausura, i comptarà amb la presència de vuit autors convidats, menys que en anteriors ocasions.
Amb escenografia audiovisual de la companyia Playmodes i música de 'Bèstia Ferida', el Festival servirà per donar a conèixer l'obra del jove agitador ucraïnès Serhíi Jadan -aprofitant que el país convidat aquest any és Ucraïna-, així com els treballs del consagrat Antonio Gamoneda i de Jaume Bosquet, Francesc Garriga, Lydia Lunch, Tomaz Salamun, Chantal Maillard i el músic Carles Santos.
Durant aquests dies també s'aprofitarà per lliurar els premis de poesia dels Jocs Florals de Barcelona i participaran en diferents actes autors reconeguts com Joan Margarit, Cristina Peri Rossi, Francisco Ferrer Lerín o Biel Mesquida. Tampoc s'oblidaran poetes ja desapareguts com Joan Maragall, Salvador Espriu o Màrius Torres.
No obstant això, el festival vol anar més enllà i vol donar a conèixer les estètiques més radicals de la contracultura, com els 'Ugly Americans', quatre provocadors, mestres de l''spoken' dels Estats Units, o comptar amb la presència de joves autors com Albert Balasch, Laia Noguera, María Eloy-García, Peru Saizprez, Max Besora, la berguedana Blancallum Vidal, David Caño i Josep Pedrals.