la bauhaus torna a berlín

museu martin-gropius-bau
niederkirchnertrasse 7
berlín
fins: el 4 d'octubre'o9

tot i que no som complaents amb les filosofies museístiques, ens veiem obligats a recomanar aquesta exposició degut a la importància del moviment que s'hi aplega.
Han passat noranta anys des de la seva fundació, però el llegat de l'escola Bauhaus manté plenament la seva vigència. Senzillesa, funcionalitat i racionalitat aplicats al disseny i l'arquitectura són els principals postulats del moviment.

L'exposició reuneix ara el bo i millor de l'escola nascuda l'any 1919 a Weimar. Per primer cop, les tres institucions que vetllen pel llegat de la Bauhaus a Alemanya han aparcat les diferències per treballar conjuntament. Es tracta de les fundacions de Weimar i Dessau i de l'arxiu Bauhaus de Berlín. Les tres ciutats que van ser, consecutivament, seu de l'escola, fins que l'any 1933, l'arribada de Hitler al poder va suposar-ne el tancament i l'exili de la major part dels seus membres. Cinc anys ha durat l'organització de la mostra.

El resultat, més de dos mil metres quadrats d'exposició i un miler d'objectes. Des del mobiliari dissenyat per Marcel Breuer fins als projectes de Mies van der Rohe, passant per fotografies i dibuixos d'artistes com Paul Klee o Vassily Kandinsky. També hi ha col·laborat el Museu d'Art Modern de Nova York, que ha prestat part del seu fons i que, a partir del novembre, acollirà una altra mostra commemorativa.