teatre - tràfec - berga

El grup berguedà Tràfec-Teatre tornarà a l’escenari del Teatre Municipal de Berga amb l’espectacle Federic…A el 28 de Febrer a les 22:30h.

Federic…A dirigida per Lydia Canals, és una creació a partir del món poètico-dramàtic i femení de Federico G.Lorca, on es poden veure els seus personatges convertits amb els seus fills i ell/a els pareix, els educa i els mata.

És un espectacle on es barreja teatre de gest, imatge i música en directe, a càrrec del grup de Berga Usaraks, i música enregistrada composada per Carles Casas i Jordi Rego i les imatges de Jordi Plana, juntament amb els cincs actors i actrius habituals i un equip tècnic format per més d’una desena de persones les quals han creat un espectacle delicat i minuciós, amb tota l'empremta i energia de Tràfec-teatre. seguint la línia que el grup ha establert des dels seus inicis ja fa 16 anys, la fusió del teatre gestual i experimental.


L’obra és va presentar a Berga l’abril 2008, a partir d’aquí s’ha representat a diferents punts de Catalunya, País Basc i Castelló, recollint premis i reconeixements com el segon premi del festival de teatre amateur del País Basc (Alegria-Dulantzi), competint amb companyies provinents de diferents províncies del País Basc, Madrid i Navarra i els premis de teatre Praat, d'Arbúcies –organitzats pel Teatre Centre i la companyia Xcèntric, aconseguint el premi PRAAT al millor muntatge, premi a la millor direcció Lydia Canals i premi al millor vestuari i atrezzo.

Federic...A també es podrà veure el dia 8 de Març al Concurs de teatre amateur de Cornellà i a la III Mostra de teatre amateur de les Franqueses del Vallès el 14 de Març.


foto: jordi plana