exposició - issim - xavier gabriel

galeria issim
cardona


ànimes
xavier gabriel puiggròs
del 14.03.09 al 17.05.09
El trànsit de les ànimes.


Un instant d'esponateneïtat amb una activitat reflexica aportada per una forta sensibilitat.inauguració el dissabte 14 de març de 2009 a partir de les 18.00h.

El treball de xavier grabiel parla d'una connexió en vertical de l'ésser humà, d'un moment estrany on sobtadament apareix una sensació. Al voltant de l'obra, sovint es crea un triangle entre l'espectador, el protagonista i allò que és vertical, un triangle d'espiritualitat.

El conjunt de les obres versen sobre un món metafísic.

Un espai alter ego de la mateixa realitat física, on allò present s'articula en relació cos i ànima. Un espai eteri on les ànimes transiten en el que s'identifica més com una concepció ciclica de la vida que no pas com una concepció lineal. El trànsit de les ànimes per aquest espai és allò que irremediablement succeeix i on cada una no té res més que ella mateixa.

A les obres, observem personatges que transiten, fugisers o estàtics, altres amb maletes evocant tot allò que transita amb les ànimes, càrregues, destins... i sovint observem el reflex com a metàfora d'una dualitat. La pinzellada desdibuixa l'instant precís on els cossos s'entrellacen. Personatges que desafien la llei de la gravetat, presentant-se eteris. Un instant, que aporta a les obres, una gran espontaneïtat sense oblidar l'activitat reflexiva que els aporta una forta sensibilitat.La pintura em serveix per a plasmar una idea de realitat dual, donant a la producció artesanal de les imatges la idea d'altter ego de la realitat, i per cercar tot allò intrínsec en una relació de cos i ànima.

La producció artesanal també dóna un grau de misteri a la producció de la imarge, misteri que s'exttrapola al concepte general de l'obra."

+ info: