no estem tan malament - xavier torrabadella

'A peu he hagut d'arribar. Amb la crisi que hi ha a casa no puc mantenir ni l'ase de tot el que arriba a menjar!'. Així comença les garrofes guanyadores d'aquest any, ja que la crisi ha estat el tema estrella de les garrofes d’aquest any.
Xavier Torrabadella amb el lema ‘Que no estem tan malament’ s’ha endut el primer premi, mentre que Roger Cortina, amb el títol de ‘Garrofes de la crisi’ ha obtingut el segon i Marc Marginet amb el lema ‘Ies ui quen’ s’ha endut el tercer.
Una crisi a part és la de participació al concurs de garrofes. I és que enguany, en la categoria d’adults només hi ha hagut cinc participants. Josep Montanyà, membre de l’Agrupació Teatral la Farsa, que és l’entitat que ho organitza, assegura que encara que hi ha hagut pocs participants la qualitat ha estat alta.
Els participants escriuen 44 versos satírics, que fan una repassada irònica al més rellevants de l’actualitat de l’últim any, principalment de Berga com per exemple la batuda antidrogues al barri antic o la visita de la junta del Barça a la ciutat.
Els premiats es van donar a conèixer dissabte en un sopar a l’Hotel Berga Park, que també va comptar amb una assistència molt baixa. En el transcurs de l’acte, es van recitar els treballs guanyadors i l’alcalde Juli Gendrau també va llegir les seves pròpies garrofes.
En la categoria infantil, els guanyadors de la categoria de secundària van ser Gerard Potau, Josep Pla i Martí Badia, mentre que el de primària va quedar desert, tot i que es va concedir un accèssit a la classe de 6è de primària de l’Escola Vedruna.

nota:
informació extreta de
http://www.radioberga.cat/