joan ferrer davant de la mar

llibreria quatre cantons
placeta ciutat 12
berga

fins el 31 de gener 2011

joan ferrer presenta la col·lecció de pintures la mar.

Cada any i per sort, pels volts de nadal, la gent de la llibreria berguedana quatre cantons saben com fer-nos feliços i ens obsequien amb alguna delicadesa especial.



Enguany són les petites pintures del pintor també berguedà, joan ferrer, qui acompanyarà aquestes dates.



La nova col·lecció no és gens dolça ni digerible a primera vista. Es tracta d'una vintena d'olis de petit format i que giren entorn d'un tema: la mar. I és el públic qui escollirà la situació que vulgui, de la mateixa manera de qui està davant d'un increïble paisatge marí i que tan pot ser paradisíac, com salvatge i perillós.

Hi ha coses difícils d'explicar i de dir, però en aquesta exposició ho minimitza amb un text que caldria posar com un “alerta”, i diu: “en aquestes pintures, ferrer s'enfronta intensament al camp que sempre predica: la possibilitat de simplificar un concepte significa prescindir de l'irrellevant per expressar allò que és essencial”. A partir d'aquest punt, que cadascú s'agafi on pugui, textures, colors, força, senzillesa, matisos sobre matisos, res casual i a la vegada fresc. Una exposició valenta i que potser no entra a la primera, però al moment que el cervell raona les imatges i les processa, és llavors quan t'adones que ja ets dins captivat per tota la seva magnitud, volum, tendresa i puresa !!!