la ironia de blanchard

la font del balç
casserres prop gironella

fins finals de gener 2012



movimentpuntzero
tanca l'any amb l'exposició de la francesa valérie blanchard (paris 1965) que es podrà veure fins a finals de gener del 2012 a la font del balç.

Les pintures de blanchard mostren la cotidianitat del dia a dia de la multitud de llocs on ha viscut. Una pintura falsament naif, amb una mirada sociològica i especialment carregada d'ironia. Moments que reté i esbossa al petit quadern que sempre porta a sobre i que una vegada al taller, plasma amb pintura acrílica sobre tela. Quadres plens de vius colors que es podrien assimilar al mestissatge afro-llatí d'en botero, però amb un estil realment únic.

Valérie blanchard és autodidacta i gairebé nómada. Ha tocat tots els temes, des de la música a l'agricultura i el circ. Les seves obres s'han exposat a frança, alemanya, bèlgica, catalunya i espanya.


Amb aquesta exposició movimentpuntzero clou l'any amb un balanç de més d'una cinquantena de propostes artístiques multidisciplinars que s'han pogut veure especialment al konvent de cal rosal, però també a altres espais comissariats a berga, gironella, la seu d'urgell i manresa.


Paral·lel·lament al konvent s'han dut a terme multitud de projectes personals d'artistes i propostes de tots els àmbits, tant musicals, com pictòrics, visuals, cinema, moda, electrònica. (jordi joan, regis, svreca, 080 moda, kinoplatz, bestiari il·lustrat, sidonie, feliu ventura...) Així mateix, donant difusió dels artistes i d'actes culturals a través del bloc d'informació cultural http://movimentpuntzero.blogspot.com amb més de 20.000 visites anuals.


Un any replè d'art a les nostres comarques de la catalunya central i amb la mirada recelosa cap endavant. Sempre des de l'autogestió i amb llibertat absoluta per presentar temes totalment arriscats, sense pompositats i directes.

Us agraïm molt sincerament la vostra col·laboració així com els vostres mails i paraules que ens dónen força i energia per no aturar-nos.

Moltes gràcies !!!