raons de pes

Sis grans misteris (no resolts) del món de l'art
(extret diari ara.cat)

Morts, robatoris i identitats ocultes. Tot això envolta el món de l'art. El negoci es pot tornar més tèrbol com més pugin les subhastes. La revista digital mutualart ha recopilat alguns dels misteris històrics, resolts o no, que envolten el món de l'art contemporani.

- Realment van gogh es va suïcidar?

- Com un milionari va 'robar' un degas de 10 milions?

- Qui és la mona lisa?

- S'ha tret la màscara a banksy?

Banksy, el grafiter superestrella, ha fet grans esforços per mantenir en secret la seva identitat. Ni tan sols va anar als Oscars, on estava nominat per 'Exit through the gift shop'. Però potser el veritable Banksy s'ha descobert. El juliol de 2008, el 'Daily Mail' va publicar un article dient que hi havia "evidències convincents" que Banksy és Robin Gunningham. L'única evidència: una fotografia feta fa quatre anys a Jamaica d'un home amb una bossa de llaunes d'aerosol als peus. I entrevistes amb antics companys de classe. Sigui o no Gunningham,l'expectació al voltant del seu nom és real. Una subhasta a eBay aquest mes de gener s'oferia a revelar la identitat de Banksy al millor postor, però la venda es va retirar de la pàgina web un dia abans que es tanqués Va ser una altra broma de Banksy?

- leonardo da vinci és darrere del mural de vasari?

- Quin mafiós va fer el robatori més gran de tots els temps?

1 comentari:

grifoll - comunicat important ha dit...

A mi, les dues vegades que han robat El Crit de Munch, he flipat. La 2a la vaig veure per la tele, els havia enregistrat una càmera. Dos paios arriben, l' un entra i amb un no res surt amb "El Crit" sota el braç. Mig passejant ell! I au, marxen amb el seu trasto de cotxe.

De Van Gogh, ja he sentit a dir que la seva malatia mental s' està estudiant per saber si li produia la pintura!!!

Lo de la Mona Lisa, la gent ja la confón amb la del Warhol i la pillen a l' ikea.

I el Bansky, el deuen coneixer grans negociants en art i demès gangsters d' aquests, no? Ha d' estar forrat i envoltat d' advocats. No sé, m' ho imagino així. Fins i tot alcaldes o governs llogant-lo!!! :)))