jubilacions de cine


la font del balç
(casserres prop gironella)

fins el 4 de març 2012

adrià ventura (rubí 1963) presenta l’exposició jubilacions de cine.

Jubilacions de cine pretén,  a través de la fotografia i el cartellisme, mostrar una denúncia  al sistema de jubilacions i a un sistema social no apte per a tothom.  
Un total de quinze fotografies  realitzades a cartells deteriorats i oblidats a les parets i on, segons l’autor, no són gaire diferents a l’oblit i abandó que espera en un futur no llunyà a un sector de ciutadans.

Aquests cartells també van tenir el seu moment de màxima esplendor, nous, amb els colors llampants. Però el que anuncien i tots els actes caduquen, i conseqüentment, els cartells es transformen a un rebuig, camuflats i oblidats en el paisatge urbà, de la mateixa manera que les persones.


ventura escull el punt i textures del cartellisme oblidat i deteriorat com a punt  de partida i paral·lelisme romàntic i els eleva  a una dignitat que els relaciona amb el món del cinema, permetent-ne una jubilació digna.  Entre els cartells s’hi poden trobar temàtiques tan ridícules com el món de la moda i les models, tan absurds com aliances polítiques i tan incomprensibles com la pederàstia.


adrià ventura resideix actualment a vilamitjana del cantó (alt urgell). Professor de fotografia de l’escola d’art de la seu d’urgell, habitual col·laborador de lar revista de senderisme caminar i del dissenyador gerard moliné.