surpas, un festival del funeral

barcelona / portbou

surpas, el festival que toca campanes.

Toca dol, el festival surpas després de tres edicions ha de tancar portes, morir. Varis factors han portat el festival al precipici però tots recauen allà mateix, les polítiques governamentals sobre la cultura. El festival que ens ha donat moments meravellosos a la transfronterera i enigmàtica població de portbou com podeu veure a la videocrònica de l'any passat, està obligat a tornar 6000€ d'una subvenció del CoNCA ja gastada i el canvi d'ajuntament de Portbou en són els principals motius.

surpas ha preparat el seu propi funeral. S'immolarà a l'espai jove la fontana aquest dijous 30 de juny davant la presència de varis grups i actuacions.

El festival surpas és (era) un festival organitzat en tres dies intensius en la frontera que s'assentava sobre la base d'una cultura lliure i popular que vetllés per la hibridació de formats, l'eliminació de la distància que separa els artistes del públic i els artistes de les diferents disciplines entre ells, i la fractura de fronteres entre les diferents cultures, generacions, estrats socials i models de creació culturals.