onomatopeia

0nomatopeia

19 de juny 2011

diumenge dels quatre fuets al teatre municipal de berga.

22:15 h.

Presentació i acció musico-teatral del muntatge visual onomatopeia de jordi plana pey.

Onomatopeia vol ser la memòria de la Patum del carrer. D’aquella Patum que es feia amb bata d’escola. Musicada amb sons monosíl·labs i marcat per un ritme improvisat d’un tabal fet amb caixes de cartró. D’aquell desgavell ingenu i a cop d’ull sense esquemes ni pautes, dins del subconscient hi naixia la Patum més amagada i repetitiva, aquella que deixats portar per la follia, moltes vegades ens desdibuixa la realitat.

En el muntatge de les imatges es reviuen les situacions més inimaginables a simple vista i a la vegada es transmeten les essències més pures de la festa. Els sons de fons reals, donaran peu a melodies espontànies. A vegades enregistrades, altres en directe, es fusionaran en un sol espectacle.

El so, la imatge, el moviment, la llum i les olors, componen l’onomatopeia que ens reviurà la patum més immortal. Aquella Patum més humana.

Les imatges que es veuran durant l’espectacle d’Onomatopeia van ser enregistrades a la patum del 2010, mitjançant microcàmeres que es col·locaven estratègicament a diferents parts de les comparses. I el resultat és un muntatge dinàmic i rigorós, enriquit per la interpretació en directe de part dels temes musicals que acompanyen la projecció.

El caràcter efímer i improvisat de l’espectacle Onomatopeia el fa únic i irrepetible.

L’espectacle és creat i dirigit per Jordi Plana i interpretat per tràfec teatre, amb la música en directe de naüm monterde i francesc espona. També hi ha col·laborat: lluis barons, jordi sabata i patri martínez.